Tijdens een workshop gaat u met de docenten en medecursisten op een interactieve manier om met een onderwerp.

Beschikbare cursussen

Preconference workshop: ‘Een Pro in Mapdesign in…

Categorie: Workshop

Preconference workshop: ‘Een Pro in Mapdesign in één dag' - 18 september 2018 - door John Nelson

K-3D revolutie in de praktijk - Preconference work…

Categorie: Workshop3D Top10NL in City Engine


TINs in ArcMap / ArcScene


LAS files in ArcMap


Zicht analyse in ArcGIS Pro


Veldwerk 2.0

Categorie: Workshop

Welkom bij Esri Nederland!

Sociaal domein en Geo

Categorie: Workshop

Esri Nederland organiseert speciaal voor alle gemeenten in Nederland een workshop waarin extra verdieping wordt gegeven over ‘Sociaal domein en geo': decentralisatie, basisregistratie en geografie’.

K-Workshop CityEngine

Categorie: Workshop

In de workshop gaan deelnemers op basis van een urban design casestudy zelf aan de slag met het maken van een 3D stedelijke omgeving in CityEngine. Gedurende deze workshop komt in een aantal oefeningen de hele workflow van het maken, beheren, analyseren en delen van een 3D-stad aan bod. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de 3D Analyst-extensie voor ArcGIS for Desktop, CityEngine en ArcGIS Online. De oefeningen worden afgewisseld door presentaties over de theorie van de verschillende onderwerpen. Het doel van de workshop is om bekend te geraken met CityEngine en kennis te nemen van best practices voor het maken van 3D-stadsmodellen op basis van GIS-data.

K-CityEngine en 3D in het ArcGIS-platform

Categorie: Workshop

Op dinsdag 7 mei organiseren we een kennismaking voor Esri CityEngine. Wij willen u van harte uitnodigen voor deze kennismaking! Speciaal voor deze ochtend hebben we Gert van Maren, Product Management Lead for 3D (Esri R&D Center, Zürich) uitgenodigd. Gert verzorgd een presentatie over CityEngine: hoe werkt het, welke mogelijkheden biedt dit product en hoe past CityEngine in het ArcGIS-platform. Na deze presentatie is er uitgebreid ruimte voor vragen aan Gert.

K-Alle mobiele oplossingen in één dag op een rij

Categorie: Workshop

Er is tegenwoordig een overvloed aan keuzes als we met een mobiel apparaat het veld in willen. Om de juiste keuze te maken vraag je jezelf vaak af: met wat voor apparaat willen we het veld in, willen we een smartphone, een laptop of misschien wel een tablet? En wat voor functionaliteit hebben we nodig in het veld, veel knoppen en keuzes of juist vaste workflows? Willen we zowel offline als online kunnen werken?  Het antwoord op al deze vragen zijn van belang in het maken van de juiste keuze.                              


Tijdens deze dag wordt een breed overzicht gegeven van de mobiele oplossingen van het ArcGIS-platform. Door middel van oefeningen wordt het voor u duidelijk welke mobiele oplossing het beste bij uw situatie en toepassing past.

K-Workshop beheer multi-user geodatabase voor Orac…

Categorie: Workshop

ArcGIS Server is onder meer gebaseerd op ArcSDE-technologie. Deze training is bedoeld voor database administrators die met deze technologie een multi-user geodatabase willen implementeren en beheren op een Oracle-database. Aan bod komt het installeren en configureren van ArcGIS Server en het aanmaken van databases en gebruikers. Daarnaast is er aandacht aan het laden van data en het aanmaken van multi-user geodatabases. Beheer en onderhoud van de server, zoals het omgaan met geografische indexen en versies, komen uitgebreid aan bod.

K-Preconference Workshop Esri GIS Tech 2013

Categorie: Workshop

Preconference Workshop Esri GIS Tech 2013: Gebruik geo-informatie vergroten.

k-ArcGIS Online voor Journalisten

Categorie: Workshop

Workshop ArcGIS online voor Journalisten

K- Open Geodata

Categorie: Workshop

Deelnemers krijgen inzicht in de verschillende perspectieven op open (geo)data door deel te nemen aan deze workshop. Bijzondere aandacht is er voor de praktische kant van open data in een GIS-omgeving.

E-Preconference workshop Esri GIS conferentie 2013

Categorie: Workshop

Preconference workshop Esri GIS conferentie 2013


Aan de slag met je ArcGIS online abonnementArcGIS online voor desktop gebruikers

K- Workshop ArcGIS Online (10.0)

Categorie: Workshop
Workshop ArcGIS Online Via het portaal ArcGIS Online is het mogelijk om data, mapservices en webapplicaties te delen met gebruikersgroepen. Denk hierbij aan het delen van datasets via layer- en mappackages met alle ArcGIS-gebruikers in Nederland. In deze workshop ervaart u hoe leuk en makkelijk ArcGIS Online is, maar vooral wat u ermee kunt. Onderwerpen: Webmaps maken. Gebruik van mapservices en lokale (shape)bestanden. Eenvoudig GPS-data (gpx), kml en csv bestanden toevoegen aan webmaps. Pop-up vensters configureren. Muteren in kaarten op het web. Kaarten delen en applicaties maken. Time-enabled webmaps maken. Omgaan met verschillende coördinaatsystemen. Data delen mbv Layer Packages. Klik hier voor een preview van deze training. Klik hier voor meer informatie en/of inschrijven voor dez…

K-Workshop ArcPad 10 Studio-10

Categorie: Workshop
Workshop ArcPad 10 Studio ArcPad studio biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om ArcPad aan de wensen van de gebruikers aan te passen. De software zit standaard bij ArcPad 10. ArcPad Studio is de programmeeromgeving van ArcPad. Die maakt het mogelijk om bedrijfsspecifieke aanpassingen in ArcPad te verwezenlijken. Met ArcPad Studio zijn bijvoorbeeld invoerschermen en knoppenbalken te definiëren die het inwinnen van data in het veld vereenvoudigen. Onderwerpen: Standaardhandelingen in ArcPad Studio Maken van een eigen knoppenbalk Maken van formulieren Maken van een ‘Layer Definition’-bestand Introductie VBScript ArcPad-objectmodel Applets Klik hier voor een preview naar deze training. Klik hier voor meer informatie en/of inschrijven voor deze training.

K-Workshop ArcPad

Categorie: Workshop
Workshop ArcPad ArcPad is het praktische, mobiele GIS voor het inwinnen, actualiseren, analyseren en tonen van geografische informatie ‘in het veld’. ArcPad is gericht op tijdwinst bij inventarisatie en actualisering van veldgegevens, maar vooral ook op het gebruiksgemak.ArcPad is geschikt voor gebruik op mobiele apparatuur, zoals laptop, PDA, Tablet PC en smartphone.Door gebruik van de geodatabase in ArcGIS Desktop zijn de meest recente gegevens direct in ArcPad beschikbaar. Wijzigingen in het veld worden zonder moeite overgezet naar de geodatabase. Onderweren: ArcPad-interface en Basisnavigatie Data bewerken in ArcPad Maken van een geodatabase in ArcGIS en wegschrijven naar een ArcPad-database Bestaande toolbalk van ArcPad aanpassen In het veld gegevens verzamelen Klik hier voor een…