Overzicht van het onderwerp

  • Kennisdag geodatabeheer provincies en rijksoverheden

  • Datakwaliteit voor bedrijfsprocessen

    Harald Görtz van Esri Nederland heeft zijn ervaring gedeeld over het belang van datakwaliteit, beveiliging en datacontrole voor een succesvolle bijdrage van GIS aan primaire bedrijfsprocessen. Hij liet zien hoe goed ingerichte, beheerde en gecontroleerde data met het ArcGIS-platform echt een verschil kan maken in kritische bedrijfsprocessen van organisaties.

  • GeoPortal Server

    Lukasz Grus van Esri Nederland is ingegaan op het product GeoPortal Server, waarmee u een centraal geoportaal met metadata kunt realiseren.

  • Geoportaal Provincie Overijssel

    Gerard Nienhuis van de Provincie Overijssel gaf een toelichting op hoe de Provincie Overijssel het gebruik van de metadata via een centraal provinciaal geoportaal georganiseerd heeft. Door het inzetten van een geoportaal is er voor gebruikers één plek waar ze op een laagdrempelige manier data en informatie kunnen vinden. Niet alleen geodata, maar allerlei documenten.

  • Stelsel van basisregistraties

    Rik Ebbeling van het Kadaster hield een presentatie over het stelsel van basisregistraties en de verplichtingen die er zijn voor u, bronhouder of afnemer. Ook kwamen er onderwerpen als ontsluiting, Open Data en PDOK aan de orde. Daarnaast stond Rik stil bij de ontwikkelingen rond de BRK-levering.

  • Geobasis

    Liesbeth van der Feen van Esri Nederland lichtte in haar presentatie het product GeoBasis toe, waarmee u basisregistraties optimaal binnen het ArcGIS-platform kan integreren.

  • Datakwaliteit in het subsidieproces van Dienst Regelingen

    Maarten Tromp van het Ministerie van Economische Zaken hield een verhaal over het belang van geautomatiseerde datacontroles voor de aangeleverde data van agrariërs voor het proces van elektronische subsidieaanvragen bij de Dienst Regelingen.