Hoofd cursuspagina
 • Algemene

  Welkom bij de pre-check en werkwijze voor distance learning van Esri Nederland


  Training volgen waar en wanneer u wilt binnen een vastgestelde periode

  • Aan de slag stap 1: Starten van de oefencomputer

   Omdat u bepaalt wanneer u aan de slag gaat, moet u zelf de remote computer starten. De remote computer is binnen een vastgestelde periode voor u beschikbaar.

   Om de remote computer te starten:
   • U ontvangt een uitnodigingsmail met onderin een knop Go to event en een link (in het geval de knop niet correct werkt).
    De knop en de link bevatten de unieke access code die nodig is om de verbinding te maken met de computer. Deze access code staat ook nog expliciet in de mail. Via de link en de knop komt u op de webpagina:


   U kunt deze pagina ook handmatig starten en vervolgens de access code ingeven die in uw mail staat: https://axis.readytech.com/#/seat-login?a

   • Klik Log in.
    Wanneer de periode waarbinnen u de training gaat volgen nog niet gestart is, zijn alle knoppen nog uitgegrijsd.

    Wanneer de periode waarbinnen u de training gaat volgen gestart is, dan is de knop Start session, bij het onderdeel On-demand lab time, actief.


   U kunt nog niet gelijk verbinding maken met de remote computer. U moet eerst instellen hoe lang u deze denkt te gaan gebruiken. In bovenstaande afbeelding ziet u dat de Connect knop nog grijs is.

   • Klik de knop Start session.
    Het volgende scherm verschijnt:



   • Geef nu het aantal uren en minuten op dat u denkt te gaan werken op de remote computer.
    Rechts ziet u de totale tijd die u nog heeft voor deze training.

   • Klik Start.
    Het scherm toont nu dat de computer aan het opstarten is. Dit kan enige tijd in beslag nemen.



    Wanneer de remote computer is gestart, kunt u verbinding maken. De knop Connect to lab is actief (voor het verbinden met de Browser) en u kunt u ook het IP-adres vinden door de link Connect with desktop client uit te klappen (voor het verbinden met de Remote Desktop app). 

   Dit scherm wordt het sessiescherm genoemd en toont u hoe lang u (nog) kunt werken tijdens uw huidige sessie. Zie Aan de slag stap 3 voor een verdere uitleg van het sessiescherm.

   Ga naar Aan de slag stap 2 voor een uitleg over deze twee manieren waarop u verbinding kunt maken met de virtuele machine (de browser of de Remote Desktop applicatie).

   Pre-check stap 2: Test connectiviteit en netwerkprestaties oefencomputerAan de slag stap 2: Verbinding maken met de oefencomputer