Hoofd cursuspagina
 • Algemene

  Welkom bij de pre-check en werkwijze voor distance learning van Esri Nederland


  Training volgen waar en wanneer u wilt binnen een vastgestelde periode

  Bekijk deze video voor een uitgebreide instructie


  • Aan de slag stap 1: Starten van de oefencomputer

   Omdat u bepaalt wanneer u aan de slag gaat, moet u zelf de remote computer starten. De remote computer is binnen een vastgestelde periode voor u beschikbaar.

   Om de remote computer te starten:
   • Via het virtuele leslokaal (2. toegang tot de oefencomputer) komt u bij uw eigen naam en klikt u op de link. 
    Een nieuw tabblad wordt geopend. Uw unieke Access code staat al ingevuld.


   • Klik Log in
   • Klik het vinkje om de voorwaarden te accepteren en klik op Confirm. U hoeft geen password aan te maken. 
   • Wanneer de periode waarbinnen u de training gaat volgen nog niet gestart is, zijn alle knoppen nog uitgegrijsd.

    Wanneer de periode waarbinnen u de training gaat volgen gestart is, dan is de knop Start session, bij het onderdeel On-demand lab time, actief.


   U kunt nog niet gelijk verbinding maken met de remote computer. U moet eerst instellen hoe lang u deze denkt te gaan gebruiken. In bovenstaande afbeelding ziet u dat de Connect knop nog grijs is.

   • Klik de knop Start session.
    Het volgende scherm verschijnt:   • Geef nu het aantal uren en minuten op dat u denkt te gaan werken op de remote computer.
    Rechts ziet u de totale tijd die u nog heeft voor deze training.

   • Klik Start.
    Het scherm toont nu dat de computer aan het opstarten is. Dit kan enige tijd in beslag nemen.    Wanneer de remote computer is gestart, kunt u verbinding maken. De knop Connect to lab is actief (voor het verbinden met de Browser) en u kunt u ook het IP-adres vinden door de link Connect with desktop client uit te klappen (voor het verbinden met de Remote Desktop app). 

   Dit scherm wordt het sessiescherm genoemd en toont u hoe lang u (nog) kunt werken tijdens uw huidige sessie. Zie Aan de slag stap 3 voor een verdere uitleg van het sessiescherm.

   Ga naar Aan de slag stap 2 voor een uitleg over deze twee manieren waarop u verbinding kunt maken met de virtuele machine (de browser of de Remote Desktop applicatie).

   Pre-check stap 2: Test connectiviteit en netwerkprestaties oefencomputerAan de slag stap 2: Verbinding maken met de oefencomputer